Blog

De eerste aanpak

 Dit artikel is gepubliceerd op 2008-10-21 12:27:13 door Andy

Veel denkwerk achter de rug, maar nog volop aan het denken, dat is tot nu toe het resulaat van alles. Maar onze handen kriebelen nog meer dan ons verstand. Maar hoe en waar moeten we beginnen zolang het niet echt van ons is en we geen zekerheid hebben? Opruimwerk van de stalling... ja, ik wou eerst de stal ombouwen en daarna de woning om te zien hoe goed het allemaal zou lopen.

Vele jaren geleden, ik zou niet kunnen zeggen hoeveel, maar aan de bruidssluier te zien, al lang geleden, plante ons wijlen vader 4 kleine plantjes bruidssluier aan de zijmuur van de oude schuur, héél mooi, maar als het erop aankomt totaal onaangenaam. Op het dak liggen nog oude boomse pannen, geen isolatie, noch platen, dus de bruidssluier sloop en kroop binnen in het dakgedeelte, jarenlang. Gelukkig deed vader ooit samen met mijn zus al een deel van de binnentakken af, maar dit is ondertussen ook al weer jaren geleden, en ook maar een deel van het dak. Op een zondagmorgen begon ik met alle moed aan het wegknippen van de bruidssluier. Jawadde, had ik da geweten... deze zat in de nok van het dak tot wel anderhalve meter dikte. Precies een baal stroo, en knip dat maar eens uiteen! Gelukkig had moeder geen plannen die namiddag en kwam ze een handje helpen. De vijf volgende donderdagen hebben we verder gewerkt, samen met de ouders van mijn vriendin, haar maraine en de viezn zelf. Just, 'de viezn', das mijn vriendin, als zij hier ooit 'de dikn' zet, das dan ik... onze koosnaampjes, opgedoken tijdens ondeugend zijn en is zo gebleven... enfin, onze bruidssluier en al wat nog van rommel op de zolder van de schuur lag, is weg. We zullen nu wel de binnenkant van het dak onderhouden tot we het dak vernieuwen. Dan pas zullen we de bruidssluier aan de buitenkant doorzagen en wegnemen. Het houd de pannen op hun plaats en is fantastisch mooi als deze in bloei staat...

Maar de plannen zijn gewijzigd! IPV eerst de schuur aan te pakken hebben we besloten toch eerst het woonhuis te veranderen. Nee, niet voor ons, maar volledig in vakantiewoning. Onze doelgroep wordt groepen. Aan de architect om iets uit te tekenen dat ons aanstaat ;-)

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.08 | 11:39

Wat is het gerecht deze week?

...
24.07 | 12:15

Kan ik als rolstoelpatient binnen,als is het maar naar de cafetaria, dan kunnen mijn kleinkinderen,samen met mijn vrouw,de rest bezichtigen.

...
08.07 | 13:45

Beste,

De kinderworkshops wat houden die in?

...
27.04 | 20:33

Bonjour
CI cette posible de me telephone. Ecrire Est dificile pour moi.
0477415656

Grtz

Andy

...
Je vindt deze pagina leuk