Blog

Een jaar later...

 Dit artikel is gepubliceerd op 2009-10-04 13:44:55 door Andy

Ik had me zo goed voorgenomen om mijn blog maandelijks toch bij te houden, iets kleins neer te pennen, jullie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van onze activiteiten op de boerderij. Maar nu, een jaar later dan mijn laatste blogtekst is er niet veel meer van in huis gekomen om iets neer te pennen. En excuses kan men verzinnen en bedenken, of de realiteit onder ogen zien dat het makkelijker gezegd dan gedaan is… Een job in Brussel, de hoeve met de diertjes, mijn vriendin die soms ook wat aandacht vraagt en dan nog af en toe een feestje verzorgen met catering… Nee, dit zijn geen excuses, maar het juiste moment om zoiets neer te pennen vanuit je hart, die moet je ook vinden. Het moet uit je komen…

Dus na een jaar is er al héééél wat gebeurd. Eind vorig jaar, na het knippen van de bruidssluier werd de aandacht gevestigd op het slachten van de eendjes, de schapen en de varkens. Die kweek ik voor eigen gebruik en voor diegenen die vlees willen zoals de tijd van toen…

Na Nieuwjaar hebben we verder de hoeve opgeknapt, de varkensstal opnieuw opgebouwd, het kippenhok weer gebruiksklaar gemaakt, en andere stallingen uitgekuist. Eigenlijk “de smisse” leeg gemaakt. Het gaat om het gebouw waar de bruidssluier op ligt. Onlangs hebben we weer op de zolder daar gezeten om nog wat verder te ruimen.

Zoals ik al zei verzorgen we voor vrienden soms een klein feestje. Een verjaardag, een communie, of verzorgen we als medewerkers van “Miss Coast Belgium” al hun hapjes en cateringaanvragen, zowel op de persvoorstelling, halve finale, zomertoer als het diner voor de VIPS tijdens de finaleshow… Enfin, hier en daar een feestje verzorgen, en wat we vaak horen, “waar vinden we een geschikte zaal waar we ons ding kunnen doen en toch alles bij de hand hebben ?”.

Na een feestje in mei van een nichtje, begonnen mijn kronkels weer te borrelen. Ook zij had het over een geschikt zaaltje dat zo moeilijk te vinden was… Over onze diensten was ze zeer tevreden. Dat omwentelde weer mijn gedachte over hoe de hoeve aan te pakken. Nee, zou ik toch niet beter eerst een fietsterras maken en er tegelijk een zaaltje zetten om mensen te kunnen ontvangen en hier hun ding te vieren? Van verjaardag tot communie en alles wat maar gevierd moet worden. Ook voor groepen die het middageten willen nuttigen op de hoeve, noem maar op… Zelfs ons eerste ontbijt hebben we al geserveerd op de hoeve. Dit deden we onlangs voor de Motorclub van Nieuwpoort. En ook zij vonden dit een unieke locatie. De koestal dat volledig is proper gemaakt… Ja, oudejaarsavond zullen we daar ook een gezellig onderonsje houden met iedereen die er bij wil zijn…

Dus na veel denkwerk werden de plannen om het woonhuis om te bouwen naar hoevetoerisme opgeborgen en hebben we met onze architect al samen gezeten om de uitbouw van ons “feestzaaltje” met drankgelegenheid uit te bouwen. En eens je zo ver bent … begint het wel vooruit te gaan.

Ondertussen zijn ze bezig om het eerste voorontwerp aan te passen naar onze wensen. En binnen een dikke week krijgen we die dan ook te zien.

Een grote wending in mijn leven nadert, ik kom terug naar de kust, om mijn eigen ding te doen waar ik al zo lang naar uitkijk. Het zal een grote stap zijn, maar we gaan er voor. De plannen komen in orde, maar het papierwerk, dat is nog een andere zaak. Daar beginnen we volgende week mee, om te zien wat we effectief kunnen en mogen, want een beetje bijscholing zal waarschijnlijk moeten volgen om later de hoeve nog verder uit te bouwen…