Domeinnaam

De perfecte domeinnaam voor uw website

Zo kiest u de perfecte domeinnaam voor uw website

Een domeinnaam is een geweldige aanvulling voor uw 123website website. Het maakt uw website meer persoonlijk, professioneel en uniek, en het zal het gemakkelijker maken voor zowel u en uw bezoekers om dit unieke adres van uw website te onthouden.

Bij aankoop van een nieuwe domein zijn er een paar dingen waar u zich bewust van moet zijn. Hier vindt u nuttige informatie over persoonlijke domeinen en wat u in gedachten moet houden bij de aanschaf van uw eigen domeinnaam voor uw 123website.

Heeft u nog geen eigen website? Maak er dan nu één in een paar eenvoudige stappen!

Wat is een domein?

Een domeinnaam is de naam van uw website zoals u en uw bezoekers deze zien in de adresbalk, bijvoorbeeld www.uw-website.nl. Dit noemen we ook een persoonlijke domein.

Als u nog niet een domeinnaam voor uw 123website hebt, dan staat uw website op een zogenaamde subdomain van 123website, bijvoorbeeld www.uw-website.123website.be.

Voordelen van het hebben van uw eigen domein

Having your own domain name has several advantages:

Het hebben van uw eigen domeinnaam heeft een aantal voordelen:

1) Het zal gemakkelijker zijn voor uw bezoekers om zich het adres van uw website te herinneren,

2) De kans dat uw website in de zoekresultaten van zoekmachines optreedt zal aanzienlijk toenemen,

3) Uw website zal er meer professioneel uitzien,

4) Uw brand (als u bijvoorbeeld een online shop heeft) zal worden versterkt en beschermd, en

5) U krijgt de mogelijkheid om uw persoonlijke e-mailadres op te zetten dankzij de e-mailadres setup van 123website, bijvoorbeeld uw-naam@uw-website.nl.

Zo kiest u de beste domeinnaam

Het beste is als uw domeinnaam dezelfde naam als de naam van uw merk heeft, of dat de domein het doel van uw website wwerspiegelt. Het is belangrijk om een naam te kizen die gemakkelijk voor mensen te onthouden is. De naam moet uniek genoeg zijn zodat deze niet te verwarren is met andere merken en websites, maar ook duidelijk genoeg zodat mensen weten wat te verwachten van uw website.

Voor meer informatie over het kiezen van de juiste domeinnaam, verwijzen wij u naar dit artikel op onze 123website blog: 6 tips voor het kiezen van de juiste domeinnaam

Kies een domeinnaam die anders is dan uw 123website gebruikersnaam

Het is mogelijk om een domeinnaam te bestellen die anders is dan uw 123website gebruikersnaam bestellen. Om dit te doen gaat u naar de pagina waar u uw domeinnaam kan kopen. Klik op de voorgestelde domeinnaam (meestal gebaseerd op uw 123website gebruikersnaam) en typ in plaats daarvan uw gewenste domeinnaam.

U kunt verschillende combinaties voor uw domeinnaam uitproberen om te zien welke beschikbaar zijn. Wanneer u een domeinnaam heeft gevonden die u wilt klikt u op "Koop deze naam". Let op: er is geen verschil tussen kleine letters en hoofdletters in domeinnamen, dus het is niet mogelijk om een domeinnaam met hoofdletters te registreren. Ook is het niet mogelijk om spatie en/of speciale tekens te gebruiken in een domeinnaam.

Als uw gewenste domeinnaam niet meer beschikbaar is

Als de domeinnaam die u wilde al in gebruik is, probeer dan een woord toe te voegen die logisch is m.b.t. de inhoud van uw website.

Als u bijvoorbeeld de eigenaar van een bar bent, en uw bar heet Havana, wilt u misschien de domeinnaam havanabar.nl of barhavana.nl in plaats van havana.nl.

Als alternatief kunt u ook overwegen om dezelfde naam met een andere domeinnaam extensie te kopen (.com / .net / .org / .info ./. Biz). Bijvoorbeeld havana.net of havanabar.net. Al deze extensies zijn beschikbaar bij 123website.

Domeinnamen zijn permanent

Zodra u de domeinnaam heeft besteld zult u niet langer in staat zijn om deze te bewerken. U krijgt de exacte domein die u ingetypt heeft, dus vergeet niet om nog een keer de domeinnaam te controleren voor eventuele spelfouten of typefouten voordat u de naam koopt. 123website controleert niet op eventuele fouten in de domeinnaam, en als de naam wenst te wijzigen, zult u een geheel nieuwe domeinnaam aan moeten schaffen.

In het geval u een andere domeinnaam voor uw 123website wilt neemt u dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@123website.be. Zij zullen u graag helpen met eventuele wijzigingen die u wenst te maken i.v.m. uw domeinnaam.

Verhuis een al bestaande domein naar uw 123website

U bent van harte welkom om uw bestaande domeinnaam van een andere provider over te zetten naar uw 123website website. De verhuizing zelf is gratis. Let wel dat als u op dit moment een basisabonnement heeft bij 123website deze automatisch opgewaardeerd wordt naar een PRO-abonnement wanneer u een domeinnaam heeft.

Neem contact op met onze klantenservice op klantenservice@123website.be als u uw bestaande domein wenst te verhuizen naar 123website.

Uw telefoonnummer correct invoeren bij het bestellen van een domein

Bij het bestellen van een domeinnaam voert u uw telefoonnummer in volgens het zogenaamde E164a formaat. Dit betekent dat u uw telefoonnummer invoert met het landnummer en geen nul. Er mag ook geen lege ruimte of plusteken in het nummer staan.

Bijvoorbeeld, voor een persoon in Nederland is het landnummer 31. Dus, een Nederlands nummer zou er zo uitzien in het E164a formaat: 31643839642 (waarbij 0643839642 het normale telefoonnummer is).

Als u twee lege velden ziet, vul dan eerst de internationale code voor het land in het eerste veld, en uw telefoonnummer in het tweede veld, zoals in het voorbeeld hieronder.

Telefoonnummer

Houdt u er rekening mee dat een telefoonnummer niet meer dan 12 cijfers in totaal mag bevatten - met inbegrip van de landcode.