Krijg meer traffic

Get More Traffic

5 gemakkelijke manieren om meer bezoekers te krijgen op uw website

U heeft een naam en een schitterend ontwerp voor uw website gekozen en u heeft inhoud aan uw website toegevoegd. Nu is het tijd om uw site te delen met de rest van de wereld! Dit zijn 5 gemakkelijke en effectieve methodes om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen uw website bezoeken. Heeft u nog geen blog? Maak er nu één in slechts een paar stappen.1. Zorg dat zoekmachines weten waar ze u kunnen vinden

Search Engine

Google heeft soms weken nodig om uw pagina te vinden en te registreren. Bespaar tijd door de URL van uw website zelf in te sturen. Uw URL is uw internetadres, bijvoorbeeld http://www.uwnaam.com of http://uwnaam.123website.be – kijk in uw adresbalk wanneer u op uw website bent; hier vindt u uw URL teurg. U kunt uw URL ook naar de zoekmachines van Bing en Yahoo sturen.

Bonustips: maak gebruik van index- en aanbevelingspagina's

Naast het insturen naar zoekmachines is het ook een goed idee om uw site te laten opnemen in een webindex. Zo'n vermelding kan een positief effect hebben op de rangschikking van uw website in zoekmachines.

Een aanbevelingspagina, zoals StumbleUpon, bestaat enkel om de interesses van individuele bezoekers af te stemmen op sites die hierop aansluiten. Wanneer uw website iets aanbiedt dat volgens u interessant is voor bepaalde mensen, voeg deze dan hier toe aan StumbleUpon.


2. Profiteer optimaal van uw e-mailadressenlijst

Use your email address book

U zit bovenop een kleine goudmijn: uw e-mailaccount. Een e-mail verzenden aan familieleden, vrienden en collega’s kan een goede manier zijn om hen attent te maken op uw prachtige nieuwe website. Zo'n e-mail hoeft niet lang te zijn. Eén of twee regels over uw website en een link zijn meestal genoeg.

Een e-mail verzenden aan iedereen in uw adressenlijst is natuurlijk de eenvoudigste oplossing. Denk echter ook eens aan de mogelijk om persoonlijke e-mails te sturen aan specifieke mensen in uw netwerk. Voor deze mensen is het belangrijk direct te zien en te begrijpen waarom uw website interessant genoeg is om deze te delen met hun sociale contacten.

Bonustips: voeg een handtekening aan uw e-mails toe

Als u nog geen automatische handtekening in uw e-mails heeft, is dit het perfecte moment om dat in te stellen! Het is een slimme en eenvoudige manier om uw website te promoten met elke e-mail die u verzendt. In plaats van alleen maar uw URL toe te voegen kunt u het leuker en boeiender maken. Bijvoorbeeld: "Volg Charlie, de liefste hond van de wereld, met wekelijks nieuws, foto's en video's. Kijk mee op www.CharliesAngel.SimpleSite.com”. Dit is veel uitnodigender en geeft wellicht precies het laatste zetje voor mensen om de link aan te klikken en uw website te bezoeken.


3. Regelmatige activiteit = meer bezoekers

Be active on your website

Zorg dat u uw website regelmatig bijwerkt met nieuwe inhoud. Dit maakt de website interessanter en uitnodigender voor uw bezoekers én voor zoekmachines, wat er weer voor zorgt dat deze allebei terugkomen naar uw site.

Bonustips: stel doelen op en update alles met mate

Elke dag een nieuwe post op uw website kan al snel te veel worden, voor u én voor uw bezoekers. Stel liever een paar doelen op. Publiceer wekelijks, om de week of maandelijks iets nieuws... Hoe regelmatig is geheel aan u. Een kleine update of een grappige foto om uw website actief te houden kan net zo waardevol zijn als het schrijven van een compleet nieuwe blogpost of het uploaden van een een nieuw product in uw online winkel.


Trade your links with other websites

Links ruilen is net zo waardevol als goede en relevante inhoud op uw website plaatsen. Hoe meer links naar uw website wijzen, hoe meer de zoekmachines naar uw website kijken, en deze eventueel hoger plaatsen. U kunt bijvoorbeeld de URL van uw website ruilen met die van andere websites of blogs die u volgt.

Bonustips: ken uw thema en speelveld

Websites die een vergelijkbaar onderwerp hebben zijn interessanter voor uw bezoekers. Dit werkt natuurlijk in beide richtingen: de eigenaars van deze andere websites zullen hetzelfde zien voor hun bezoekers. Een link wordt nog sneller uitgewisseld wanneer u een kort verhaal of een korte post vermeld over hun website – als zij dat ook voor u doen.

Het is een voordeel wanneer u weet waar u zich in de 'internet-hiërarchie' bevindt. Wanneer u bijvoorbeeld een kleine of middelgrote hobby-website heeft, is de kans dat u een link kunt ruilen met de eigenaar van de website van een groot bedrijf tamelijk klein. Wees slim en concentreer u op websites die zich op hetzelfde niveau bevinden. Hun eigenaars zullen veel sneller geneigd zijn om links met u uit te wisselen en uw website te promoten.


5. Knoop contacten aan!

Use your social media channels

Sociale media als Facebook, Twitter en Instagram zijn ideale platformen om meer verkeer naar uw site te genereren. Tegenwoordig zijn ze vaak zelfs belangrijker dan zoekmachines, mits ze op de juiste manier gebruikt worden. Maak er een gewoonte van een update op uw sociale media achter te laten zodra er iets nieuws staat op uw website – met natuurlijk een link naar uw website in de post.

Bonustips: maak slim gebruik van uw mogelijkheden om foto's en video's te uploaden

Plaats een foto of video op uw website in plaats van ze te uploaden naar uw Facebook-pagina. Zet vervolgens een link naar de relevante websitepagina op uw Facebook-profiel, Twitter-feed, enzovoort. Denk eraan dat het interessant moet zijn voor uw bezoekers, zodat ze het niet kunnen weerstaan om op die link te klikken en uw post te delen!